Scherpe Tarieven

Werk & Wet Advocatuur hanteert duidelijke en scherpe tarieven, zonder extra opslagen als kantoorkosten. Een uurtarief of een vaste prijsafspraak, afhankelijk van het soort werkzaamheden en van uw wens. U weet van tevoren altijd waar u aan toe bent. Bovendien is de intake voor een nieuwe zaak tot maximaal 30 minuten gratis.

Vaste prijs of vast uurtarief
Voor zaken die zich minder goed voor een vaste prijs lenen en voor wie dat liever heeft, hanteert Werk & Wet Advocatuur een uurtarief van € 185,- tot € 215,- ex BTW. Het uurtarief is afhankelijk van de complexiteit en spoedeisendheid van de zaak en zal vooraf met u worden afgesproken.

Gefinancierde rechtshulp
Het is mogelijk dat u in aanmerking komt voor door de overheid gefinancierde rechtshulp. Werk & Wet Advocatuur kan voor u een toevoeging aanvragen bij de Raad voor Rechtsbijstand. U betaalt dan alleen een eenmalige eigen bijdrage, afhankelijk van de hoogte van het inkomen/vermogen van u en uw partner. Wel komen bij een procedure daar nog kosten bij voor griffierecht en eventuele andere kosten. Of u in aanmerking komt voor een toevoeging, kunt u nagaan op de website van de Raad voor Rechtsbijstand: www.rvr.org.

Incompany of training
Werk & Wet Advocatuur is ook in te huren voor het binnen uw bedrijf ondersteunen van de HR-activiteiten, bijvoorbeeld bij de begeleiding van een reorganisatie, of voor het geven van een workshop. Er kan een speciaal tarief worden afgesproken voor een cursus, workshop of dag(deel).

Vaste prijs (alle prijzen zijn excl. 21% BTW)

Werkgever

 • Opstellen arbeidsovereenkomst/actualiseren bestaande arbeidsovereenkomst  € 500,-
 • Vaststellingsovereenkomst opstellen € 450,-
 • Ontslagprocedure UWV (aanvraag vergunning) € 1.750,-
 • Ontslagprocedure kantonrechter € 5.500,-

Ondernemersabonnement
Voorkomen is altijd beter! Een tijdig advies van een arbeidsrechtadvocaat kan een dure procedure voorkomen. Even sparren en overleggen op een vroeg moment, bijvoorbeeld als de re-integratie van een zieke werknemer stagneert. Of bij een dreigend arbeidsconflict. Tijdig overleggen en bijsturen kan ertoe leiden dat een werknemer weer naar behoren gaat functioneren. Of dat uiteindelijk wel een ontslag volgt, maar dan met een goed en volledig dossier.

Advies voor een vast bedrag per jaar
Met een ondernemersabonnement kunt u een beroep doen op de expertise van Werk & Wet Advocatuur. U kunt uw vragen per telefoon of e-mail voorleggen en u krijgt daarop een kosteloos antwoord of advies. Mocht dat niet voldoende zijn, dan berekenen wij een gereduceerd tarief voor vervolgwerkzaamheden.
Het ondernemersabonnement is ook een prima oplossing voor intermediairs zoals accountants die een kwestie van een cliënt willen voorleggen of toetsen.

Abonnementskosten
Werkgevers met minder dan 25 werknemers betalen € 350,- excl. BTW per jaar.

Werknemer

 • Voor de start van een nieuwe baan kan een advies over de ontvangen arbeidsovereenkomst zeer nuttig zijn.
  Beoordeling arbeidsovereenkomst € 250,-

Ontslag of dreigend ontslag

 • In arbeidszaken worden de kosten voor rechtsbijstand vaak geheel of gedeeltelijk vergoed door de werkgever. Dit geldt met name bij het beoordelen van vaststellingsovereenkomsten en in onderhandelingssituaties.
 • Vaststellingsovereenkomst beoordelen (op afstand, juridisch oordeel)
  € 250,-
 • Vaststellingsovereenkomst beoordelen (inclusief persoonlijke intake, inhoudelijk oordeel, berekening (optimaal haalbare) beëindigingsvergoeding, suggesties en aanpassingen) € 500,-
 • Vaststellingsovereenkomst beoordelen inclusief onderhandeling (incl. persoonlijke intake, inhoudelijk oordeel, berekening (optimaal haalbare) beëindigingsvergoeding, onderhandeling, vastleggen onderhandelingsresultaat € 750,-)
 • Advies + bemiddelen / onderhandelen + evt. vaststellingsovereenkomst
  € 1.350,-
 • Procederen: kort geding wedertewerkstelling € 2.750,-
 • Procederen: ontslagprocedure kantonrechter € 2.750,-
 • Ontslagprocedure UWV € 950,- (verweer werknemer)


verhuisbericht


Werk & Wet Advocatuur
Mr. Jacqueline Caro

LaFayette Advocaten
Van Leijenberghlaan 199c
1082 GG Amsterdam

Mob: 06 53595667
Tel: 020 7791249

caro@lafayette.nl

Volg ons op Twitter